Birzebugia Malta

Birzebbugia Malta is een plaats in het zuidoosten op ongeveer 7 km ten zuid-oosten van Valletta. Birzebugia telt ongeveer 7.800 inwoners en ligt aan de Pretty Bay. Van oudsher is Birzebbugia Malta een vissersplaats, maar tegenwoordig wordt de plaats gedomineerd door het uitzicht op de schepen en kranen van de nabij gelegen containerhaven Malta Freeport.

Langs de kust vind je een aantal barretjes en ook zijn er een aantal restaurants, die vooral gerechten uit de Italiaanse keuken serveren. Natuurlijk wordt ook de vis die door de lokale vissers wordt gevangen hier geserveerd. In tegenstelling tot veel andere kustplaatsen op Malta heeft Birzebbugia wel een zandstrand, Pretty Bay. Dit strand werd aangelegd met zand dat werd gewonnen bij de aanleg van de Malta Freeport. Er kan ook gezwommen worden bij dit mooie strand. 1 kilometer van Birzebbugia, aan de weg naar Zejtun, vind je de grot Ghar Dalam. Op deze plaats werd het bewijs voor de eerste bewoning van het eiland gevonden. De grot en het daarbij behorende museum zijn een bezoekje meer dan waard.

Boek alléén bij ons Birzebbugia Malta

Voor iedere pakketreis, naar welk land dan ook, u vindt voor de meest populaire plaatsen en accommodaties altijd vergelijkbare aanbiedingen bij andere organisaties. Juist omdat wij maltavliegreizen.nl zijn, vindt u bij ons ook de minder in het oog springende plaatsen en accommodaties, maar die zeker zo mooi zijn als de meer populaire.