Het reizen naar Malta is voor Nederlanders, onze oosterburen uit Duitsland- en zeker ook onze Belgische zuiderburen gemakkelijker gemaakt.

Enfin, nu vandaag, en nog steeds kan het voorkomen dat je bepaalde winkels niet binnen komt zonder het dragen van een masker. Alléén diegene die volledig gevaccineerd zijn, hoeven dat niet. Discriminatie ten voeten uit. Er wordt zeer streng gecontroleerd op straffe van boetes direct te betalen. Boetes variëren tussen de € 100,00 en € 300,00 per overtreding. Toeristen dienen deze direct te betalen.

Om naar Malta te mogen reizen (Malta te mogen binnen komen) is een negatieve PCR Test, een bewijs van genezen verklaring of een goedgekeurd Europees bewijs van volledige vaccinatie verplicht. Echt verplicht. Heb je geen van allen en is het je gelukt om op een vlucht toegelaten te worden, dan wordt je op de luchthaven Malta gedwongen om een test te doen. Daarna moet je verplicht, in quarantaine te gaan totdat de uitslag bekend is.

Wij als reisorganisatie, met alléén maar Malta vakanties in het pakket, ondervinden hier, en net nu sinds 2022 het reizen weer enigszins op gang begint te komen, nog steeds heel veel hinder van.

We doen ons best om de correcte informatie wekelijks bij te werken.

Laatste nieuws 12 juli 2022 is dat Malta de laatste restricties gaat loslaten om het toerisme een boost te geven. Feitelijk houdt dit in dat je zonder enig medisch bewijs van wat ook, weer naar Malta kunt reizen.